Večer s českým fotbalem

Nejprve se z přenosu dozvíme, že jsme konečně po letech v kompletní sestavě, což byl hlavní důvod našich dřívějších porážek. Následuje brilantní analýza jak vyhrát – hrát zodpovědně, v pohybu, technicky, být přesní a důrazní v zakončení, hrát na plno ale nezapomenout na možné brejky soupeře, zkrátka všechny ty prvky, které jsu naší chloubou v dobách dobrých i zlých.
Poté je tu rozhvor s trenéry – proč hraje ten a ne onen – protože ten je víc do naší oblíbené kombinace po zemi, do hry po stranách a hlavně do vápna, kde jsou soupeřovi obránci hodně těžkopádní a kde se budeme zřejmě snadno prosazovat jakmile tam našim útočníkům předložíme míč. Medailonek Milana Baroše, ve kterém se svěřuje, že teď cítí že nároďák i on sám je zase ve formě, kluci cítí zodpovědnost a šanci zase divákům ukázat dobrý fotbal a o do zápasu dají všechno. Dokument o natáčení klipu s našimi reprezentanty, ve kterém fanoušci mají přednost ve sprše, protože pro ně ty naši kluci přece ten fotbal hrají tak rádi hrají.

Je jasné že tento klip znovu nastavil ty nejvřelejší vztahy mezi oběma skupinami a bude jedním z pilířů našeho kvalifikačního úspěchu. Nezbývá než se nedočkavě těšit na úvodní hvizd. Přichází drtivý tlak našich hráčů a jen trochu té tradiční smůly na kopačkách při zpracování balońu na hranici vápna brání našim hráčům sfouknout soupeře jako svíčku hned v prvních minutách. Skóre rohů narůstá, je jasné že našim hráčů je souzený úspěch. Jak se hraje po stranách nám sice soupeř ukázal v rychlém brejku a vede náhodným gólem, ale to naše ve viditelném úsilí o slibovaný bojovný výkon nezastaví. Baroš si staví míč na penaltu a brankář soupeře jen s obtížemi jeho balón vyráží, bravo !

Teď naši drze kombinují na své polovině, míč lítá na půlící čáře tak, jak je u nás zvykem zleva doprava a zpět, až soupeři naskakuje husí kůže, jak jsou naši hráči technicky vyspělí. Naše zpracování míče před finálním zakončením stále nahání hrůzu všem okolo. Je jasné, že druhá polovina přinese dramatický zvrat ve skóre v náš prospěch. Leda by snad soupeř nesportovně bránil výsledek v devíti lidech – ale to pak na hřiště okamžitě vtrhnou další naši útočníci zrození ve znamení nekompromisního dravce. Každopádně my, diváci, můžeme v poločase s klidem přepnout na jiný program, naši borci už to vzadu bez gólu uhrají i bez nás. Hoši, děkujem.

Napsat komentář