Víkend na onom světě

Mezi ty z řad KPSOS, kdo se již mohou jezdit o víkendu aktivně rekreovat drobnou mravenči práci takříkajíc na vlastni za hranici všední Prahy, se v nedávné době zařadali i jihoměšti Soupalovi. Malá obce nedaleko Milevska se stala jejich druhým domovem a záhy přivítala i neoficiální kolaudační skupinu výletníku z našeho hlavního města. Z klasiků výjezdových zasedáni chyběl málokdo – snad jen madam Pauline pro svoje vysoké pracovní nasazení a doktor Mikroláska, který ale už jezdi na podobné akce pouze v našich vzpomínkách. Naopak přijel samostatně a povozem poměrně čerstvý magistr Martin, rod Mládků dorazil nejen s radostným očekáváním brzkého nového rodinného vozu a potomka, ale i s Fandou Smrčkem na palubě. No a nakonec v sobotu ráno za plotem zatroubilo ve svém vozidle i trio Hóla – Máří – Kvarďák.

Prvni kilometry a kroky všech návštěvníků po okolí směřovaly v sobotu rovnou symbolicky na Onen svět, turistickou chatu s rozhlednu a zejména s fantastickou kulajdou, na kterou nejeden ze strávniků ráčil dlouho vzpomínat. Za zaznamenáni stoji následující okružni procházka, během které Fanda Smrček neodolal a zmocniv se v nestřežené chvili volného kočárku, vydal se na jim dosud neprobádanou stezku péče o děti. Přidal tak svěři vitr konkurence k už prověřené značce Strejda Hána, která je v našich kruzich a u našich děti již dlouhodobou zárukou péče o nejmenší. Fanda Smrček, legenda táboráků, na oplátku kontroval u večerního ohně sadou několika pěkných nových usinacich poloh.

V záplavě možných aktivit se pánská část ansámblu neubránila vzpomínce na nedávno skončené fotbalové Euro a na poněkud nestříhaném pažitu obecního hřiště předvedla zdařilou fotbalovou parodii s nečekanými prvky Chippendales, které by potešily oko nejedné fanynky. Zdařilé odpoledne zarazilo až náhlé křupnutí v Myšákově kotníku, což bylo neklamné znamení, že jsme dosáhli hranice doporučenou Asociací veteránů Haunspalky pro zátěž fotbalových vysloužiců, Ale myslet je nutné nejenom na tělesno, ale také na duchovno. Proto byla do fakultativních výletů zařazena také nedělní návštěva kláštera v Milevsku – zevnitř, zvenku, prostě ze všech stran a došlo i muzeum. Nicméně tahounem víkendu se ukázal Penzion Kovářov, respektive kvalita jejich nabízeného poledního menu, které nemá v kraji konkurenci a tvořila parádní tečku za celým pobytem.

Napsat komentář